Sådan leder du projekter i en kompleks og agil hverdag

3 dages intensivt grundkursus i projektledelse

Giv dig selv et kompetenceløft og bliv en endnu bedre projektleder

På vores projektlederkursus får du de klassiske metoder, men i en agil og iterativ forståelse, så det matcher din foranderlige og komplekse hverdag og arbejdspraksis.

I løbet af kurset får du en grundlæggende projektleder-værktøjskasse og kompetencerne til at sætte værktøjerne i spil på en ny måde. Du får også adgang til individuel rådgivning og sparring, før, under eller efter forløbet.

Er du interesseret i et skræddersyet forløb?

Projektlederkurset udbydes som et skræddersyet forløb tilpasset din organisation og jeres kompetencebehov.

Vi kommer gerne ud til jer og afholder kurset.

Kontakt:

Jane Søgård Hansen

Mobil: +45 2555 0101

E-mail: jsh@lead.eu

I løbet af kurset får du konkret:

 • Den grundlæggende projektleder-værktøjskasse med forskellige metoder og tilgange til udvikling af effektfuld og effektiv projektledelse.
 • Viden om og kompetencer til at sætte værktøjerne i spil på en ny måde i din daglige praksis
 • Konkrete råd til hvordan du skaber en professionel projektkultur på din arbejdsplads
 • En effektiv og let adgang til projektledelsesfagligheden gennem de mest essentielle greb
 • Adgang til kompetent rådgivning og sparring og 30 min. telefonsparring med underviseren enten før, under eller efter kurset alt afhængigt af dit behov

Medbring dine egen cases

Du får præsenteret og arbejdet med ”projektlederens værktøjskasse” på dine egen medbragte cases, så du kan tilpasse den til lige præcis de behov og de udfordringer, du har lige nu.

 

Hvem deltager?

Vores projektlederkursus er for dig, der ikke har tid eller behov for at tage en lang projektlederuddannelse, men som har brug for en ”basispakke” til at komme i gang på. Det er også til dig, der allerede har en projektlederuddannelse, men som ikke rigtigt har fået tool boksen op af skuffen og trænger til at få frisket din viden op.

Opbygning og struktur

Modul 1 | 2 dage: Værktøjskassen, indhold, metoder og tilgange

På to intense dage gennemgår vi det mest klassiske indhold i projektlederens værktøjskasse og sætter den i perspektiv i en agil og iterativ tilgang til metoderne.

På modulet får du:

Hands-on metoder til:

 • At forbinde projektet fra leverance til mål og formål med redskaberne målfastsættelse og målhierarki
 • Gevinstkortlægning og business case: At lede på gevinster frem for leverancer under overskriften “Sådan går du fra ”ønskeseddel” til reel balancering af indtægter/værdiskabelse og udgifter/ressourcer/timer i projektet”
 • At få teamet med, skabe overblik og fastholde aftaler og flow
 • Udarbejdelse af den visuelle projektplan: Faser, indsatser og milepæle og metoder til at fastholde aftaler og flow i opgaveløsningen
 • Håndtering af interessenter og omgivelser: Metoder til risiko- og mulighedsanalyse, herunder at skabe projektdata at lede på
 • At lede opad med et af de mest klassiske projektredskaber projekttrekanten: Tid, ressourcer og kvalitet – og sætte det i kontekst af timing og legitimitet.

Mellem de to moduler formulerer du en opgave i dit projekt, som du skal ”hjem” og løse og være klar til at fremlægge på modul 2. I bliver teamet op i ”buddy-grupper”, som giver hinanden feedback på Skype eller fysisk, inden vi mødes igen.

I den proces har du mulighed for at ringe til underviser Jane Søgård Hansen og få konkret sparring på dit projekt.

Modul 2 | 1 dag: Præsentationer, læring, feedback og handleplan

På modulet samler vi op på læring i forbindelse med din case, du træner din præsentation af casen og får feedback og gode råd til næste skridt i dit projekt. Du anvender forskellige metoder til at skabe den ønskede værdi og udbytte af projektlederværktøjerne i din organisation.

På modulet får du:

 • Feedback-værktøjer og træning
 • Implementering og de gode vaner
 • Udarbejdet en personlig handleplan og gode råd til at fastholde ny viden og læring i en travl hverdag

Mød underviseren

Jane Søgård Hansen er ledende chefkonsulent og arbejder med projekt- og forandringsledelse, organisationsudvikling, proceskonsultation og coaching. Hun har erfaring med- og dyb indsigt i projektledelse, gevinstrealisering og forandringsledelse som organisatorisk kapabilitet.

Mobil: +45 2555 0101
E-mail: jsh@lead.eu

Du er måske også interesseret i…